Skip to main content
Het rijke verleden van Duin & Bosch

Wonen op een landgoed met al het goede van voorheen

Duin & Bosch kent een rijke historie. Op en rondom het landgoed is nog steeds veel te zien van het goede van voorheen. Zo zijn de bosrijke omgeving, de unieke padenstructuur en het vele groen bewaard gebleven, maar ook de karakteristieke bouwstijl springt nog duidelijk in het oog.

Rijk verleden

Zeventien rijksmonumenten

Maar liefst zeventien gebouwen zijn bestempeld als rijksmonument. Het Witte Kerkje, Badhuis, Breehorn, Anatomiegebouw, Loet en twee parkdelen rondom de begraafplaats zijn voorbeelden van die prachtige, authentieke rijksmonumenten.

Van zorggebied naar sociale
en dynamische leefomgeving

Waar de pracht van de bouwstijl bewaard is gebleven, is de oorspronkelijke functie van veel gebouwen wel veranderd. Zo is het Anatomiegebouw een prachtige woning geworden. Ook een aantal van de paviljoens, zoals Loet, zijn omgetoverd tot appartementen waarbij een optimale kwaliteit van leven centraal staat. Op het hart van het landgoed vind je de welbekende vijver met het Administratiegebouw. Dit gebouw kende diverse functies en is inmiddels een bedrijfsverzamelgebouw dat huisvesting biedt aan zo’n vijftig lokale ondernemers, actief in verschillende branches. Ook de achterkant van het Administratiegebouw heeft een nieuwe functie gekregen. Was dit voorheen de centrale keuken van het ziekenhuis, nu is het een restaurant waar men geniet van de lekkerste biologische producten van lokale ondernemers. Het schillokaal dat onderdeel was van de keuken, is nu getransformeerd tot bakkerij.

De kenmerkende watertoren, die prominent op het landgoed staat, is onlangs gerestaureerd. Bovendien is bovenin de watertoren één hotelkamer gecreëerd en is onderin het gebouw een kiosk gehuisvest. En werd in het voormalige economiegebouw (ketelhuis) voorheen gewassen, gestreken en kleding gemaakt, nu worden hier planten en kleding verkocht en fietsen gerepareerd.

Kopers aan het woord

Wat maakt Duynpark aantrekkelijk om te wonen?

Terwijl de projectontwikkelaar onlangs door Weekblad Elsevier werd geïnterviewd, ging Sixtyseven Vastgoedcommunicatie in gesprek met een aantal kopers van Duynpark. We spraken over de beweegredenen om tot de aankoop van een appartement in Duynpark over te gaan. Maar ook over de prachtige omgeving en het gezondheidscentrum in het appartementencomplex.

Lees het hele interview
Buurtsamenstelling

De verschillende bewoners van het landgoed

Het landgoed Duin & Bosch heeft in de afgelopen jaren een transformatie ondergaan van zorggebied naar levendig woongebied waar wonen, zorg en welzijn goed met elkaar samengaan. In het hart van het gebouw wordt een (separate) herberg gecreëerd. De herberg huisvest twintig kamers, waar mensen met een burn-out tijdelijk kunnen verblijven voor hun hersteltraject. De plattegrond hieronder laat zien hoe het landgoed is ingericht en wie er gehuisvest zijn.

Nog enkele appartementen beschikbaar

Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar in project Duynpark. Het beschikbare aanbod is te vinden op de appartementen pagina de grootte van de appartementen varieert van 121 tot 246 m2 gbo.

Neem voor meer informatie contact op met één van de verkopende makelaars of vul het onderstaande formulier in en u wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Direct contact

Ontwikkeling

Verkoop en informatie

Teer Makelaars
Dorpsstraat 62A
1901 EM Castricum
0251 745 630
nieuwbouw@teer.nl

Verkoop en informatie

Ramón Mossel makelaardij o.g. BV
Arent Janszoon Ernststraat 555
1082 LD Amsterdam
020-3052662
nieuwbouw@ramonmossel.nl