Het rijke verleden van Duin & Bosch

Wonen op een landgoed met al het goede van voorheen

Duin & Bosch kent een rijke historie. Op en rondom het landgoed is nog steeds veel te zien van het goede van voorheen. Zo zijn de bosrijke omgeving, de unieke padenstructuur en het vele groen bewaard gebleven, maar ook de karakteristieke bouwstijl springt nog duidelijk in het oog.

Rijk verleden

Zeventien rijksmonumenten

Maar liefst zeventien gebouwen zijn bestempeld als rijksmonument. Het Witte Kerkje, Badhuis, Breehorn, Anatomiegebouw, Loet en twee parkdelen rondom de begraafplaats zijn voorbeelden van die prachtige, authentieke rijksmonumenten.

Van zorggebied naar sociale
en dynamische leefomgeving

Waar de pracht van de bouwstijl bewaard is gebleven, is de oorspronkelijke functie van veel gebouwen wel veranderd. Zo is het Anatomiegebouw een prachtige woning geworden. Ook een aantal van de paviljoens, zoals Loet, zijn omgetoverd tot appartementen waarbij een optimale kwaliteit van leven centraal staat. Op het hart van het landgoed vind je de welbekende vijver met het Administratiegebouw. Dit gebouw kende diverse functies en is inmiddels een bedrijfsverzamelgebouw dat huisvesting biedt aan zo’n vijftig lokale ondernemers, actief in verschillende branches. Ook de achterkant van het Administratiegebouw heeft een nieuwe functie gekregen. Was dit voorheen de centrale keuken van het ziekenhuis, nu is het een restaurant waar men geniet van de lekkerste biologische producten van lokale ondernemers. Het schillokaal dat onderdeel was van de keuken, is nu getransformeerd tot bakkerij.

De kenmerkende watertoren, die prominent op het landgoed staat, is onlangs gerestaureerd. Bovendien is bovenin de watertoren één hotelkamer gecreëerd en is onderin het gebouw een kiosk gehuisvest. En werd in het voormalige economiegebouw (ketelhuis) voorheen gewassen, gestreken en kleding gemaakt, nu worden hier planten en kleding verkocht en fietsen gerepareerd.

Zaterdag 9 juli - Open dag!

Medio mei is de verkoop gestart van het prachtige project Duynpark.

 Heeft u de inschrijving gemist en bent u geïnteresseerd? Er zijn nog appartementen beschikbaar. We organiseren zaterdag 9 juli tussen 10.00 en 12.00 uur een open dag bij Teer Makelaars in Castricum. Tijdens de open dag vertellen we u alles over de appartementen, de faciliteiten en de prachtige omgeving. En uiteraard heeft u de mogelijkheid om antwoord te krijgen op al uw vragen.

Liever niet wachten? Neem dan direct contact op met één van de verkopende makelaars.

Direct contact

Ontwikkeling

Verkoop en informatie

Teer Makelaars
Dorpsstraat 62A
1901 EM Castricum
0251 745 630
nieuwbouw@teer.nl

Verkoop en informatie

Ramón Mossel makelaardij o.g. BV
Arent Janszoon Ernststraat 555
1082 LD Amsterdam
020-3052662
nieuwbouw@ramonmossel.nl