Het rijke verleden van Duin & Bosch

Wonen op een landgoed met al het goede van voorheen

Duin & Bosch kent een rijke historie. Op en rondom het landgoed is nog steeds veel te zien van het goede van voorheen. Zo zijn de bosrijke omgeving, de unieke padenstructuur en het vele groen bewaard gebleven, maar ook de karakteristieke bouwstijl springt nog duidelijk in het oog.

Rijk verleden

Zeventien rijksmonumenten

Maar liefst zeventien gebouwen zijn bestempeld als rijksmonument. Het Witte Kerkje, Badhuis, Breehorn, Anatomiegebouw, Loet en twee parkdelen rondom de begraafplaats zijn voorbeelden van die prachtige, authentieke rijksmonumenten.

Van zorggebied naar sociale
en dynamische leefomgeving

Waar de pracht van de bouwstijl bewaard is gebleven, is de oorspronkelijke functie van veel gebouwen wel veranderd. Zo is het Anatomiegebouw een prachtige woning geworden. Ook een aantal van de paviljoens, zoals Loet, zijn omgetoverd tot appartementen waarbij een optimale kwaliteit van leven centraal staat. Op het hart van het landgoed vind je de welbekende vijver met het Administratiegebouw. Dit gebouw kende diverse functies en is inmiddels een bedrijfsverzamelgebouw dat huisvesting biedt aan zo’n vijftig lokale ondernemers, actief in verschillende branches. Ook de achterkant van het Administratiegebouw heeft een nieuwe functie gekregen. Was dit voorheen de centrale keuken van het ziekenhuis, nu is het een restaurant waar men geniet van de lekkerste biologische producten van lokale ondernemers. Het schillokaal dat onderdeel was van de keuken, is nu getransformeerd tot bakkerij.

De kenmerkende watertoren, die prominent op het landgoed staat, is onlangs gerestaureerd. Het voornemen is bovendien om bovenin de watertoren een hotelkamer te creëren en onderin het gebouw een kiosk te huisvesten. En werd in het voormalige economiegebouw (ketelhuis) voorheen gewassen, gestreken en kleding gemaakt, nu worden hier planten en kleding verkocht en fietsen gerepareerd.

Meer informatie?

Stel ons uw vragen

Duynpark wordt naar verwachting medio 2023 opgeleverd. Heeft u vragen over dit project, vul dan onderstaand formulier in. Hierin kunt u ook aangeven of u op de hoogte wilt worden gehouden van de ontwikkelingen rondom het project.

Ontwikkeling

Verkoop en informatie

Teer Makelaars
Dorpsstraat 62A
1901 EM Castricum
0251 745 630
nieuwbouw@teer.nl

Verkoop en informatie

Ramón Mossel makelaardij o.g. BV
Maasstraat 128
1078 HP Amsterdam
020-3052662
nieuwbouw@ramonmossel.nl