Skip to main content
Nieuws

Duurzaam in Duynpark

By 10 oktober 2022februari 2nd, 2023No Comments

Duurzaamheid is al jaren een hot item. Niet alleen vanwege het milieu, maar ook vanwege de eigen portemonnee. De energiekosten staan onder druk en er is onzekerheid over de toekomst. In Duynpark wordt daarom veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt het gebouw voorzien van de meest moderne (isolatie)technieken.


Warmtepomp & isolatie
Om te beginnen wordt er in de woningen gebruik gemaakt van een warmtepomp. De warmtepomp werkt op elektriciteit waardoor het gehele project gasloos is. Daarnaast is de woning zeer goed geïsoleerd en voorzien van triple glas.


Ventilatie
Doorgaans worden er roosters gebruikt waardoor er koude lucht binnenkomt om de woning te ventileren. In Duynpark is gekozen voor volledige mechanische ventilatie. Dit betekent dat er via een ventiel verse buitenlucht de woning wordt ingezogen. Gelijktijdig vindt er afvoer van vervuilde binnenlucht plaats. Met een warmtewisselaar wordt de warmte van de afgevoerde binnenlucht overgedragen aan de aangevoerde verse buitenlucht. Zo ontstaat er balanssysteem met minimaal energieverlies en minder koude tocht. Bijkomend voordeel is een schonere lucht in de woning.


Energie component in de service kosten
Op het dak worden 250 zonnepanelen geplaatst. Deze worden gebruikt om de energiekosten van het zwembad en de fitness op te vangen. De panelen zullen meer opwekken dan nodig is, waardoor de kosten voor energie zeer laag zijn. Hiermee wordt een belangrijke kostenpost al vroegtijdig ondervangen. Daarnaast is het risico voor eventuele extra energiekosten gedurende de eerste vijf jaar voor rekening van de ontwikkelaar.


Extra zonnepanelen
Op dit moment worden de technische installaties uitgewerkt welke van invloed zijn op de ruimte op het dak. Zodra deze procedure is afgerond, kan er worden bepaald hoeveel ruimte er nog over is voor eventuele extra zonnepanelen. Bij de aankoop van het appartement is het mogelijk om aan te geven of u extra zonnepanelen wenst.